Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op september 30th, 2019 | door Webmaster

0

Strijdlustig Fleringen speelt met 2-2 gelijk tegen La Premiere

Op zondag 29 september speelde het eerste elftal van VC Fleringen een thuiswedstrijd tegen AVC La Premiere. Deze wedstrijd zou eigenlijk in Almelo afgewerkt worden, maar doordat het kunstgrasveld daar nog niet gereed is werd de wedstrijd in Fleringen gespeeld. Op voorhand wist Fleringen dat het een lastige wedstrijd zou worden. La Premiere heeft een sterk team en wist zich deze zomer goed te versterken. Onder andere PH-topscorer Maxim van Straaten, die vorig seizoen meer dan 25 goals in de 3e klasse wist te scoren, kwam de Almelose promovendus versterken. Ook bij Fleringen staan de zaken er prima voor. Het kan buiten de geblesseerde Tieme Koopman, Jasper Slaghekke en Robin Heithuis om over een geheel fitte selectie beschikken. Vorige week werd er verdienstelijk een punt gehaald tegen Rood Zwart uit Delden. Deze goede lijn wilde de ploeg van Hielke aan de Stegge graag doorzetten. Bij Fleringen keerde Simon Elshuis terug in het basiselftal. Ook routinier Robert Beukerink stond in de basisopstelling en vormde samen met Jeffrey Heithuis het hart van de Fleringse defensie. Voor de rest verschenen dezelfde namen aan de aftrap als vorige week tegen Rood Zwart. Dit betekende dat de weer herstelde Steven Schepers wederom op de bank plaats nam. De rest van de bank werd gevormd door Brent van der Kamp, Jasper Schepers en A-junior Tycho Morskieft. Om 14:00 uur gaf scheidsrechter Van Laar het beginsignaal.

Fleringen begon ongelukkig aan de wedstrijd want al na een paar minuten lag de bal achter Maarten Oosterik. Na een gevaarlijke situatie in het strafschopgebied was Maxim van Straaten het meest attent en wist hij de bal tegen de touwen te schieten. Fleringen toonde veerkracht en liet zich niet zomaar de kaas van het brood eten. Na een half uur spelen werd Bram Meen gelanceerd en passeerde hij doelman Nick Ruiter met een fraaie stift. Helaas werd deze treffer onder wel heel discutabele omstandigheden afgekeurd wegens buitenspel. Hierna kroop Fleringen door het oog van de naald toen de rappe Carlos Sanchez Torres een mooie voorzet afleverde die door Roberto Kruzen en Willem Löhr op een haar na gemist werd. Niet veel later wist Fleringen toch gelijk te maken. Een corner werd niet goed verwerkt door doelman Ruiter en Bram Meen was er als de kippen bij om met buitenkant rechts de bal tegen de netten te knallen. De eerste helft was een felle strijd en de mooie en faire duels tussen Jeffrey Heithuis en Maxim van Straaten konden de in grote getale aanwezige toeschouwers wel waarderen. 1-1 was de ruststand.

De tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en ontstonden er veel gevaarlijke situaties voor beide doelen. Op het zeer natte kunstgrasveld schoot de bal veel door en werd er op beide teams een groot beroep op het inschattingsvermogen gedaan. Het eerste gevaarlijke moment in de tweede helft kwam op naam van Fleringen. via Tim Stopel en aanvoerder Martijn Poppink wurmde Bram Meen zich een weg door de Almelose defensie maar het schot werd knap gekraakt door LAP-aanvoerder Andrew Schröder. Niet veel later was er een meevaller voor Fleringen toen de gevaarlijkste man aan de kant van La Premiere, Carlos Sanchez Torres, zich verstapte en niet meer verder kon spelen. Beide teams speelden om te winnen en er ontstonden veel ruimtes op het veld. De jonge Simon Elshuis bood uitstekend tegenstand aan zijn directe tegenstander Roberto Kruzen en gaf de Almelose aanvalsleider weinig ruimte. Onder de positieve coaching van Jeffrey Heithuis en Robert Beukerink speelde hij een goede wedstrijd en zag hij hoe Kruzen na een uur spelen gewisseld zou worden. Na zeventig minuten spelen was het La Premiere dat op een 2-1 voorsprong kwam. Na een goede aanval verscheen Luc Kuipers oog in oog met Maarten Oosterik. Met een breedtepass bood hij Maxim van Straaten een niet te missen kans en kwam La Premiere op voorsprong. Fleringen probeerde zich terug te knokken en kwam na een paar minuten alweer op gelijke hoogte. Bram Meen was zijn directe tegenstander Dylano Brunnekreeft te snel af. Of het nou een voorzet of een schot was wat daarop volgde weet niemand, feit is wel dat de bal schitterend in de verre hoek achter Nick Ruiter verdween en Fleringen weer op gelijke hoogte stond: 2-2. Fleringen bracht Steven Schepers in de ploeg voor Tim Stopel en probeerde alsnog de overwinning over de streep te trekken. Wout Booijink was dichtbij met een vrije trap die door Ruiter ternauwernood gekeerd kon worden en een doelpunt van Martijn Poppink werd niet veel later afgevlagd wegens vermeend buitenspel. Ook La Premiere kreeg kansen via Van Straaten en Anthony van Duiven. De Fleringer defensie stond goed en vooral rots in de branding Robert Beukerink toonde na twee wedstrijden maar weer eens aan hoe belangrijk hij is als rustpunt in de ploeg van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis. Robert wilde eigenlijk een stap terug doen naar het 3e elftal maar is een belangrijke schakel waar veel jonge spelers zich aan optrekken. Er werd niet meer gescoord en hierdoor stond er een 2-2 eindstand op het scorebord, een stand die eigenlijk wel het meest recht deed aan de verhoudingen op het veld.

Al met al een verdienstelijk punt voor de mannen van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis. Aan power en strijdlust geen gebrek en met een beetje meer geluk hadden er misschien zelfs wel 3 punten ingezeten. Volgende week gaat Fleringen op bezoek bij het Sportclub Overdinkel van oud-trainer Tim Meijerink. Om 14:00 uur zal er afgetrapt worden op het mooie sportcomplex in Overdinkel. Wij hopen op uw steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑