Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op september 28th, 2020 | door Webmaster

0

Strijdlustig Fleringen laat tanden zien en wint met 2-0 van Vasse

Op zondag 27 september stond voor het eerste elftal van Fleringen de derby tegen Vasse op het programma. Vasse wist net als Fleringen haar eerste competitiewedstrijd te winnen. De blauw-witten hebben al een tijdje de smaak te pakken, stonden groot in de krant en willen een serieuze gooi naar promotie doen. Met de van STEVO teruggekeerde Rik Wiefferink in de gelederen lijkt Vasse ook echt daad bij woord te willen voegen. Bij Fleringen ontbreekt nog altijd Jasper Slaghekke vanwege een blessure. Tim Stopel voegde zich deze week ook in de ziekenboeg met een teenblessure. Verder bij Fleringen de gebruikelijk namen in de basisopstelling. Bram Meen, geboren in Vasse, werd in de voorhoede bijgestaan door Simon Elshuis. Op de bank zaten Brent van der Kamp, Nout van der Kamp, Dries Koopman en Milan Booijink. Om 14:00 uur werd er voor het eerst gefloten op een goed gevuld maar wel Corona-proof sportpark ‘t Reuvekamp.

De eerste helft was afwachtend. Vasse had het betere van het spel maar wist geen echte grote kansen te creëren. Fleringen had een aangepast strijdplan, zakte in en probeerde bij balverlies van Vasse zo snel mogelijk Simon Elshuis en Bram Meen te bereiken. Dit lukte een aantal keer prima maar Fleringen was niet daadkrachtig genoeg om op deze momenten echt gevaarlijk te worden. Vasse liet zien goed te kunnen voetballen. Net name als de rechtsbenige spelmaker Wiefferink aan de bal was en de rappe Daan Haarhuis de diepte in gestuurd werd leek het vaak gevaarlijk te worden. Toch wist Vasse ook geen grote kansen te creëren en hield de Fleringer defensie onder leiding van de coachende en sturende Jeffrey Heithuis betrekkelijk eenvoudig stand. De enige echte kans van Fleringen kwam van de voet van aanvoerder Poppink die met rechts hard in het zijnet schoot. Ruststand: 0-0.

De tweede helft was een stuk opener dan de eerste. Hoewel het spelbeeld hetzelfde bleef waren er nu meer kansen te noteren. Fleringen probeerde waar het kon meer druk naar voren te zetten. Dries Koopman kwam in de ploeg voor broer Gijs. Vasse was gevaarlijk via een schot van Tom Wiefferink dat op de lat belandde. Hierna ook een grote kans voor Jeffrey Heithuis die vanaf een corner de bal snoeihard op de vuisten van goalie Hannink torpedeerde. Na nog wat speldenprikjes over en weer was het Fleringen dat met nog een kwartier op de klok op voorsprong kwam. Via een aanval uit het boekje werd Tieme Koopman vrijgespeeld aan de rechterkant van het veld. Met een mooie voorzet bereikte hij het hoofd van Martijn Poppink die de bal op zijn beurt prachtig in de verre hoek kopte. Doelman Hannink van Vasse kansloos en een 1-0 voorsprong voor Fleringen. Vasse moest komen en dit bood nog meer ruimte voor Fleringen in de counter. Met nog een aantal minuten te spelen kroop Fleringen door het oog van de naald toen de ingevallen Vasse-spits Tim Dierink mocht uithalen. Met ziel en zaligheid gooide Sjoerd Booijink zich voor de bal en verdween de uithaal rakelings naast het doel van Maarten Oosterik. Vasse bleef komen maar de strijdvaardigheid en passie van Fleringen was vandaag niet te doorbreken. Kenmerkend was de manier waarop smaakmaker Daan Haarhuis eigenlijk de gehele wedstrijd aan de ketting van linksback Wout Booijink lag. De Fleringse man van weinig woorden deed zijn taak goed en speelde een dijk van een wedstrijd. Vlak hierna  gooide Fleringen de wedstrijd in het slot. Bram Meen speelde directe tegenstander Veelers uit en baande zich een weg richting het doel van Vasse. Bram hield goed het overzicht en bediende met een fraaie pass ”coming man” Simon Elshuis. Simon bleef ijzig kalm en schoot de bal beheerst onder Loet Hannink door. 2-0 voor Fleringen en wedstrijd gespeeld. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst.

Een mooie overwinning voor Fleringen die vooral op basis van inzet en strijdlust behaald werd. Fleringen mag zich een weekje koploper van de 4e klasse A noemen samen met La Premiere en De Lutte. Volgende week speelt Fleringen een uitwedstrijd tegen EMOS uit Enschede. Om 14:00 uur zal er afgetrapt worden. Wij hopen op uw steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑