Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op maart 8th, 2023 | door Webmaster

0

Sterk Fleringen wint thuis met 4-0 van Vasse

Op zondag 5 maart stond de wedstrijd tussen Fleringen en Vasse in de 3e klasse A op het programma. Om 14:00 uur werd er afgetrapt op sportpark ’t Reuvekamp. Voor Fleringen was het zaak om eens weer een keer een wedstrijd te winnen gezien de stand op de ranglijst. Fleringen bungelt inmiddels al een tijdje in de onderste regionen van de sterke 3e klasse A. De vorige wedstrijd tegen TVO uit Beckum werd met 1-1 gelijkgespeeld. Een puntje waar Fleringen eigenlijk niet veel mee opschoot. Bij Fleringen waren er voorafgaand aan de wedstrijd de nodige kopzorgen. Zo ontbrak Gijs Koopman en moest tijdens de warming up aanvoerder Martijn Poppink verstek laten gaan vanwege een blessure. Schuiven in de opstelling dus voor Hielke aan de Stegge. Wout Booijink verhuisde van de linksback positie naar de plek van centrumverdediger. In de basis was er tevens plaats voor de jonge Luc ter Haar als vrije verdediger. Dries Koopman nam de linksback positie in en voor Jeffrey Heithuis was er sinds lange tijd weer eens een plekje in de voorhoede gereserveerd. Op de bank Sander van Zutphen, Jasper Slaghekke, Milan Booijink, Sem Kuipers en reservedoelman Wout Stokkelaar.

Het eerste gevaar na de aftrap kwam van Vasse. Vanaf de rechterflank kapte buitenspeler Daan Haarhuis zich naar binnen en de voorzet werd door Douwe Naber naast gekopt. Een paar minuten hierna schoot Tom Wiefferink namens Vasse naast via een afstandsschot. Fleringen liet zich zien door middel van een vrije trap van Bram Meen die rakelings over het doel van Loet Hannink vloog. Naarmate de eerste helft vorderde werd Fleringen sterker en zakte Vasse wat in. De spelers van Vasse wisten elkaar steeds minder goed te vinden en de persoonlijke duels vielen vaker in het voordeel van Fleringen uit. Fleringen hanteerde een ietwat andere tactiek dan de laatste weken. Lange ballen van Luc ter Haar en Wout Booijink moesten door Jeffrey Heithuis worden doorgekopt om zo snel mogelijk Simon Elshuis en Bram Meen te lanceren. Na een dik half uur spelen komt Fleringen op een 1-0 voorsprong. Bram Meen blijft na een mooie actie knap in balbezit en weet aan de linkerkant Nout van der Kamp te bereiken. De Fleringer nummer 11 legt terug op Steven Schepers. Op zijn beurt bedenkt de aanvoerder van Fleringen zich geen moment en met rechts vliegt de bal hard en zuiver in de kruising achter de kansloze Loet Hannink: 1-0. Mooi moment voor Steven Schepers die inmiddels al 10 doelpunten meer op zijn naam heeft staan dan Fleringen-icoon Wouter Booijink en hiermee 2e staat op de alltime-topscorerslijst van Fleringen. Fleringen zat op rozen want een paar minuten na de 1-0 valt al snel de 2-0. Een snelle en slim genomen vrije trap van Luc ter Haar belandt op de kruin van Bram Meen en vliegt in de verre hoek buiten het bereik van Loet Hannink. Vasse is het helemaal kwijt en vlak voor rust valt de toch wel wat gelukkige maar niet onverdiende 3-0. Bram Meen dribbelt het strafschopgebied binnen en schiet op goal. De bal lijkt een makkelijke prooi te worden voor Loet Hannink maar via een polletje vliegt de bal via de binnenkant van de paal in het netje: 3-0. Voor het rustsignaal volgt er nog een grote kans voor Vasse als Haarhuis aan de buitenspelval ontsnapt maar Bram Kamphuis fraai redding weet te brengen. Ruststand: 3-0 in het voordeel van Fleringen.

Vasse begint furieus aan de tweede helft. Tot tweemaal toe weten zowel Haarhuis als Wiefferink gevaarlijk door te breken maar beide keren redt Bram Kamphuis katachtig. Fleringen reageert direct en na een mooie actie van Bram Meen is het Steven Schepers die met een bekeken schot rakelings naast schiet. Niet veel later doet Douwe Naber namens Vasse hetzelfde. Gezegd moet worden: Vasse had vandaag een totale offday en bepalende spelers haalden bij de blauw-witten bij lange na hun niveau niet. Aan de andere kant mag ook zeker gezegd worden dat Fleringen zeer gemotiveerd speelde, veel duels won en simpelweg meer energie legde in de wedstrijd. Na een dik uur spelen komt Fleringen op 4-0 als Bram Meen onderuit wordt gehaald in de 16 en Steven Schepers de penalty onberispelijk binnen schiet. De energie ebde hierna bij beide ploegen een beetje weg. Vasse kwam er zeker nog een aantal keer gevaarlijk door maar Bram Kamphuis wilde per se een clean sheet en wist schoten van invaller Rick Haarhuis en Stef Wiefferink vakkundig onschadelijk te maken. Fleringen kreeg nog de grootste kans van de tweede helft. Na een gewonnen luchtduel van Jeffrey Heithuis kreeg Nout van der Kamp vrije doortocht richting Loet Hannink maar de doelman van Vasse kwam knap als winnaar uit de strijd. Ook Bram Meen brak gevaarlijk door maar zag zijn lepe afwerking tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Milan Booijink, Sem Kuipers en Jasper Slaghekke kwamen nog in de ploeg voor Simon Elshuis, Nout van der Kamp en Jeffrey Heithuis. Laatste notitie is het optreden van Luc ter Haar. De centrale verdediger die zijn wedstrijden dit seizoen vooral in Fleringen 2 speelt werkte een ijzersterke wedstrijd af naast Wout Booijink. De lange ballen vlogen zowel met rechts als links fraai richting de glimmende kruin van Jeffrey Heithuis en ook verdedigend stond hij vandaag zijn mannetje. Eindstand: 4-0 in het voordeel van Fleringen.

Een knappe, verdiende en vooral zeer welkome overwinning voor de ploeg van Hielke aan de Stegge. Gedurende het seizoen is tot nu toe gebleken dat Fleringen van iedereen kan verliezen maar als het een goede dag heeft eigenlijk ook wel van iedereen kan winnen. De tijd zal leren hoe de rest van het seizoen voor de rood-witten van Aan de Stegge zal gaan verlopen. Te beginnen komende zondag 12 maart als Fleringen op bezoek gaat in de achterhoek bij VV Ruurlo. Aftrap 14:00 uur. Wij hopen op uw steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑