Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op januari 23rd, 2019 | door Webmaster

0

Heracles, Heracles en Heracles in Fleringen

Het was een prachtige winterse avond. Nadat Gerard Schepers Tom Egbers aankondigde in een overvolle kantine en Tom zijn roots verhaalde bij zijn Heracles waar hij als kleine jongen groot werd kwamen ook Frank Wormuth en Mark-Jan Fledderus binnen. Ook zij kregen een warm welkom in Fleringen. Tom Egbers vraagt zich onmiddellijk af of hij in het Nederlands, Engels of Duits verder moet vertellen en verkiest Engels of Nederlands omdat zijn Duits nou niet bepaald overhoudt zo laat hij weten. Tom Egbers speelde in het grijze verleden tegen Reutum, Vosta, de Tukkers maar niet tegen Fleringen zo meldt hij. In de zaal wordt spontaan gereageerd met de mededeling dat Fleringen in die tijd ongetwijfeld op een hoger plan acteerde. Tom vertoeft de meeste tijd in het westen van ons land als sportverslaggever maar heeft nog een tante van 90 jaar in Almelo wonen. Natuurlijk informeert ook hij naar de eindstand van Heracles amateurs tegen Fleringen van afgelopen week en complimenteert de gastheer met de 2-2. Aan de fraaie voormalige hoofdtribune heeft Tom Egbers goede herinneringen. Zijn hart klopt altijd voor Heracles en de cultuur van de club moet behouden blijven. Je geeft nooit op, je bent er voor de ander en je bent trots op je club. Toen Tom Egbers ooit als jeugdspeler niet opgesteld werd in een regio elftal door een trainer elders uit het land omdat hij Heraclied was leverde hij zijn shirt in en vertrok met goedkeuring van zijn vader uit de kleedkamer. De echte voetbalbeleving vindt je in Engeland bij een derde divisie club aldaar.

Tom Egbers kwam in de journalistiek terecht als programma maker en later bij Studio Sport. Waar zijn hart bij het maken van programma’s ligt zoals Andere Tijden Sport is hij toch ook de voetbaljournalist geworden zoals we die op de zondagavond tegen komen. Zijn eerste wedstrijd commentaar werd nota bene de wedstrijd Heracles – Veendam met een eindstand van 1-8 en een degradatie voor de Almeloërs. Hielke aan de Stegge was benieuwd naar zijn mooiste sportmomenten en Tom kwam uit bij het kampioenschap van Heracles 14 jaar geleden, de Champions Leage winst van Ajax in 1995 en de Elfstedentocht in 1963. Op de vraag of Hij een grote vriend was van Mart Smeets gaf hij aan in het verleden samen met de auto naar Hilversum naar de Studio te rijden en liedjes van de Kinks te zingen. Met het verschuiven van de verantwoordelijkheden bij de sportredactie van Studio Sport verschoven de verhoudingen enigszins.

Na de pauze kwamen trainer en manager aan het woord. Frank Wormuth gaf aan graag naar Heracles te willen nadat hij het als ‘leermeester’ bij de Duitse bond wel gezien had. Ik vergelijk Heracles met het Duitse Freiburg zo gaf hij aan een mooie goed georganiseerde en hardwerkende ploeg waar het glas altijd half vol is. In Duitsland is dat meestal andersom. Dat spreekt me aan. Frank liet weten dat er nog de nodige progressie te maken is door Heracles, zowel in fysiek als tactisch opzicht en daar hard aan te werken. Heracles traint veel meer dan in het verleden en is daardoor fysiek tot meer in staat maar loopt nog achter bij bv Duitse ploegen zoals Frankfurt. De Duitsers zijn in staat in een wedstrijd tot 250 sprints te trekken waar de teller bij Heracles op 200 staat. Zo gaf hij meer voorbeelden van zijn rol als oefenmeester. Altijd verwoord hij problematiek naar spelers en boos worden leidt tot niets toen hem gevraagd of hij wel eens boos werd in de rust. Een gentleman dus.

Hubert KleinHaarhuis nam daarna de rol even over van Tom Egbers en informeerde naar het vertrek van Kuwas en Pedersen die toch blijven zegt Mark-Jan Fledderus. Je doet het wel goed zegt Hubert tegen Mark-Jan nu Hoogma weg is maar vertel me eens wie er nu bij komt. Mark-Jan liet zicht echter niet verleiden tot boute uitspraken. Frank

Wormuth gaf later op vragen van Eddy Kuipers nog eens aan waarom spelers op bepaalde posities worden ingezet. Het lukt niet met een elftal maar we moeten met meer spelers op niveau spelen aldus Wormuth.

Jan Dijkers informeerde naar de populariteit van de VAR in Almelo en het lijkt duidelijk dat dit fenomeen in het voetbal nog de nodige ontwikkeling moet doormaken. Mark-Jan Fledderus deed nog eens uit de doeken hoe men bij Wormuth uitkwam na het vertrek van Stegeman. Niels Leemhuis is momenteel geblesseerd en het leek Mark-Jan een goed idee voor Hubert KleinHaarhuis om zijn buurman met een bloemetje te bezoeken. Niels heeft een erg goed inzicht in spelvoortzettingen en is een kei in positiespelen maar worstelt met zijn fysiek vermogen op het hoogste niveau aldus Mark-Jan.

Of Heracles ooit nog een eigen jeugdopleiding krijgt is nog maar de vraag. De kosten zijn hoog en de velden van ON kunnen alleen uitkomst bieden wat ruimte betreft. Een goed overleg is momenteel met FC Twente gaande en een broedende kip moet je niet storen zeggen ze in Almelo.

De slotvraag voor de technische staf kwam van Tom Egbers en Mark-Jan Fledderus schat in dat Ajax de kampioenschaal in mei door Amsterdam zeult.

Gerard Schepers bedankte de heren en overhandigde iedereen een attentie en Tom Egbers ontving nog het jubileumboek van onze vereniging. Daarmee kwam er een eind aan een geslaagde avond rond de klok van half elf.


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑