Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op april 23rd, 2019 | door Webmaster

0

Gepassioneerd Fleringen legt in slotminuut ‘t Centrum over de knie

Op tweede paasdag speelde Fleringen thuis tegen FC ‘t Centrum. De bezoekers uit Enschede staan dit seizoen op een knappe 2e plaats en doen nog volop mee om de 2e periode. Fleringen aast ook op deze periode en hierdoor stond er dus een zeer interessante wedstrijd op het programma. Bij Fleringen ontbrak Jasper Slaghekke. Dries Koopman begon vanwege een enkelblessure op de bank. Daar tegenover stond het basisdebuut van de jeugdige Bram Meen. Om 14:00 uur werd er afgetrapt onder leiding van de heer Bruins.

Fleringen schoot uit de startblokken en liet FC ‘t Centrum vanaf de eerste minuut weten dat er weinig te halen viel. Fleringen was vanaf het begin de baas op het middenveld waardoor er veelvuldig de weg richting het doel van Jermaine Jeninga gezocht kon worden. De eerste grote kans van Fleringen was direct raak. Martijn Poppink vond in eerste instantie nog de doelman op zijn weg maar in de rebound haalde Bram Meen verwoestend uit. De keeper was kansloos op dit schot en hierdoor zat Fleringen al snel op rozen. De roodwitten gingen door met aanvallen en er waren de eerste helft een aantal prima mogelijkheden voor Fleringen te noteren. Zo schoot Gijs Koopman de bal venijnig naast het doel en nam Sjoerd Booijink na een fraaie solo net iets te veel tijd om doeltreffend te kunnen uithalen. Ruststand was 1-0 in het voordeel van Fleringen.

De tweede helft zien we een soortgelijk wedstrijdbeeld. Fleringen valt aan en FC ‘t Centrum probeert via aanvoerder Freek Leferink de buitenspelers weg te sturen. Na rust is het warempel toch ‘t Centrum dat op dubieuze wijze de stand gelijk weet te trekken. Nadat Fleringen vanwege een blessurebehandeling voor Tieme Koopman de bal uitspeelt, besluit ‘t Centrum de daaropvolgende ingooi niet aan Fleringen terug te geven. Wat volgt is een voorzet en de spits heeft de bal vrij voor het intikken, omdat de Fleringer defensie logischerwijs niet goed gepositioneerd staat. Fleringen voelde zich gesterkt door deze gelijkmaker en ging door waarmee het begonnen was. Na een uur spelen kreeg FC ‘t Centrum een oliedomme rode kaart. Wout Booijink, die een puike wedstrijd speelde, won een belangrijk duel op de middellijn. De Enschedese nummer 10 kon hier niet mee omgaan en spuugde in de richting van Wout Booijink. De scheidsrechter bedacht zich geen moment en trok de rode kaart. ‘t Centrum hanteerde vaak de lange bal en maakte er zo een fysieke strijd van. Fleringen had moeite met deze speelwijze, maar was desondanks de gevaarlijkste ploeg. Fleringen was echter niet scherp in de afronding waardoor de wedstrijd lang spannend bleef. Nadat Steven Schepers en Martijn Poppink al riante kansen gemist hadden, was het invaller Dries Koopman die Fleringen in de slotminuut in extase bracht. Bram Meen draaide zichzelf vrij en speelde Dries aan in het strafschopgebied. Dries Koopman bedacht zich geen moment en krulde de bal fraai en onhoudbaar langs doelman Jeninga. De ontlading na deze treffer is groot en een dikverdiende overwinning van Fleringen is het gevolg. Voor de neutrale kijker was de passie en strijd waarmee Fleringen speelde een genot om naar te kijken. Fleringen wint en doet hierdoor nog volop mee om een periodetitel.

Komende zondag wacht in Enschede de wedstrijd tegen TVV. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Wethouder Horstman. Wij hopen net als vandaag weer op uw geweldige steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑