Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op mei 10th, 2022 | door Webmaster

0

Gehavend Fleringen vecht zich naar een punt bij Sportclub Overdinkel

Fleringen speelde op zondag 8 mei de competitiewedstrijd bij Sportclub Overdinkel. De ploeg van oud-Fleringen trainer Tim Meijerink speelt een wisselvallig seizoen. De ene week een knappe overwinning en de andere week een onverklaarbare nederlaag. In de thuiswedstrijd een aantal weken geleden bleek dat Overdinkel over een goede ploeg beschikt waar vooral spits Klein Robbenaar en rechtsbuiten Verbeek de blikvangers zijn. Bij Fleringen zien we de nodige zorgen. Sjoerd Booijink is al een tijdje uit de roulatie, Robin Heithuis is niet beschikbaar en Dries en Gijs Koopman zijn op vakantie. Milan Booijink en Nout van der Kamp kampen met de nodige pijntjes maar zijn wel fit genoeg om aan de aftrap te beginnen. Rechtsbuiten Simon Elshuis moet noodgedwongen als linksback aan de wedstrijd beginnen. Hierdoor neemt Wout Booijink de plaats centraal in de verdediging in samen met Jeffrey Heithuis. In de voorhoede zien we Jasper Slaghekke en Bram Meen. Het tweede elftal viert een kampioensfeestje. Hierdoor nemen op de bank spelers van het 3e elftal plaats naast Tim Stopel. Ook ”good old” Raymond Booijink is van de partij als reservedoelman. Om 14:00 uur fluit scheidsrechter Nienhuis voor het begin. 

Fleringen krijgt de eerste kans van de wedstrijd. Een mooie aanval over links die loopt via Wout Booijink en Simon Elshuis wordt overgenomen door Jasper Slaghekke. De linkerspits van Fleringen bereikt met een strakke voorzet Bram Meen wiens schot ternauwernood gekraakt kan worden. De beginfase is voor beide teams onwennig. Het is SC Overdinkel dat na een klein kwartier spelen op voorsprong komt. Een hard afstandsschot kan door Bram Kamphuis nog maar net tegen de lat worden getikt maar Max Schipper is er als de kippen bij om de rebound binnen te koppen. Fleringen lijkt wat van slag want het is Overdinkel dat in de minuten na de openingstreffer de lakens uitdeelt. Als na twintig minuten op de klok Rozema met een fraaie steekpass de ingevallen Darren Verbeek 1 op 1 met Bram Kamphuis zet houdt Fleringen haar adem in. Het lage schot van Verbeek spat echter uit een op de paal waardoor Fleringen heel goed weg komt.  Fleringen probeert zichzelf in de wedstrijd te vechten en het is echt niet zo dat Fleringen helemaal niet mee doet in de eerste helft. Na een klein half uur spelen dribbelt Steven Schepers het strafschopgebied in en lijkt door rechtsback Grado aangetikt te worden. De scheidsrechter wuift het voorval echter weg. Niet veel later bereikt aanvoerder Martijn Poppink met een schitterende voorzet het hoofd van Bram Meen maar de krachtige kopbal wordt door doelman Cander Breukers knap uit de verre hoek geranseld. De daaropvolgende lange bal wordt in het centrum van het veld opgepikt door Darren Verbeek. De rechterspits van Overdinkel versnelt en weet onderweg 4 spelers van Fleringen te passeren en ook nog eens Bram Kamphuis te verschalken. Niet goed verdedigd van Fleringen maar ook gewoon een mooie goal van Verbeek. Vlak voor rust een cruciale fase in de wedstrijd. Sportclub Overdinkel lijkt de 3-0 aan te tekenen maar deze wordt afgevlagd wegens buitenspel. In de daaropvolgende aanval weet Milan Booijink met een mooie pass de diepgaande Steven Schepers te bereiken. Schepers passeert met een fraaie boogbal Cander Breukers en zet de 2-1 op het scorebord. In de laatste aanval voor rust bijna nog de gelijkmaker maar Cander Breukers weet op inzetten van eerst Bram Meen en daarna Steven Schepers fenomenaal te redden. Hierna fluit de scheidsrechter voor de rust.  

De tweede helft gingen de supporters op het zonovergoten sportpark ’t Wilpelo er eens even goed voor zitten. Binnen tien minuten in de tweede helft weet Fleringen de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Van achteruit weet Jeffrey Heithuis met een mooie crosspass de linkervoet van Jasper Slaghekke te bereiken. Slaghekke brengt de bal bij Bram Meen die naar zijn linkerbeen kapt en de bal hard achter Breukers schiet: 2-2. De vreugde is echter van korte duur want niet veel later maakt Overdinkel alweer de 3-2. Het is notabene linksback Klijnsma die met een afstandsschot de bal buiten het bereik van Bram Kamphuis weet te schieten. Diezelfde Bram Kamphuis moet zich hierna met een achillespeesblessure laten vervangen. Een bijzonder moment op sportpark ’t Wilpelo want het betekende de terugkeer van Raymond Booijink, de 47-jarige legendarische oud doelman van Fleringen. Diezelfde doelman zag kort na zijn rentree zijn zoon Milan Booijink, 27 jaar jonger, de 3-3 aantekenen. Jasper Slaghekke, die goed speelde en de verdediging van Overdinkel de hele wedstrijd bezig hield, bereikte met een hoge voorzet het hoofd van Bram Meen. De spits van Fleringen legt koppend terug en Milan Booijink schiet de bal hard en strak in de verre hoek achter Cander Breukers. Wat volgde was een hectisch half uur waarin er nog van alles gebeurde. Eerst is het Bram Meen die met een kiezelharde kopbal een voorzet van Jasper Slaghekke net niet tot doelpunt weet te promoveren. Hierna moet Raymond Booijink zich tot het uiterste strekken om een venijnig schot van Klein Robbenaar tot corner te verwerken. Het spel golft op en neer waarbij Fleringen in de slotfase de meeste power over lijkt te hebben. De duels op het middenveld worden vaak in Flerings voordeel beslist en het is uitermate knap dat de jonge middenvelders Milan Booijink en Nout van der Kamp met Martijn Poppink en Steven Schepers naast zich een foutloze wedstrijd speelden. In de 85e minuut slalomt Simon Elshuis zich vanaf de rechterkant het Overdinkelse strafschopgebied binnen maar het schot met links wordt gepakt door Cander Breukers. Hierna is ook Overdinkel gevaarlijk maar de doorgekomen middenvelder schiet de bal in het zijnet. Fleringen brengt Tim Stopel nog in de ploeg voor Jasper Slaghekke en probeert in de laatste minuten de Overwinning nog uit het vuur te slepen. In de slotminuut lijkt Fleringen de 4-3 aan te tekenen als Bram Meen op de lat kopt en Milan Booijink de rebound binnen werkt. Helaas, buitenspel. In de aanval hierna kruipt Fleringen toch nog door het oog van de naald als aanvoerder Regtop van afstand buiten bereik van Raymond Booijink de paal teistert. Hierna klinkt het eindsignaal.  

Al met al een goede prestatie van Fleringen waar met een gehavende ploeg er toch nog een punt behaald werd. Wat zit er nog in het vat voor Fleringen? In de laatste weken is duidelijk geworden dat de ploeg van Hielke aan de Stegge voor niemand onder hoeft te doen. Of het team nu compleet is of als er spelers uit het tweede of de jeugd mee moeten doen, er staat altijd een team dat voor elkaar vecht. Een belangrijke voorwaarde voor mooie resultaten. Op donderdag 12 mei wacht er weer een mooie wedstrijd in de vierde klasse A. Onder de rook van Erve Asito zal er om 19:30 uur in Almelo afgetrapt worden tegen La Premiere. Wij hopen op uw steun! 


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑