Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op oktober 25th, 2021 | door Webmaster

0

Fleringen zet goede vorm door en neemt 3 punten mee uit Ootmarsum

Op zondag 24 oktober troffen de eerste elftallen van KOSC en Fleringen elkaar in Ootmarsum. Het  door blessures geplaagde KOSC verloor de laatste 2 wedstrijden op rij maar heeft nog altijd de ambitie om door te stoten naar de 3e klasse. Bij KOSC ontbreken in de basisopstelling aanvoerder Harperink en sterkhouder Wouter Engbers. Fleringen moest het buiten de geblesseerde aanvoerder Martijn Poppink ook doen zonder Jasper Slaghekke. Hierdoor had de 18-jarige Nout van der Kamp een basisplaats als linkeraanvaller. De Fleringer bank wordt gevormd door Milan Booijink, Brent van der Kamp, Robin Heithuis, Tim Stopel en Tycho Morskieft. Onder een mooi herfstzonnetje gaf om 14:00 uur scheidsrechter Wiegerink het beginsignaal.

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week was er deze wedstrijd veel te beleven voor beide doelen. Nadat na 5 minuten spelen Nout van der Kamp het Ootmarsumse doel al onder vuur had genomen kreeg KOSC even later een dot van een kans. De ervaren spits Stijn Brunninkhuis werd alleen richting het doel van Bram Kamphuis gestuurd maar schoot oog in oog met de Fleringer doelman niet raak. Na een klein kwartier spelen krijgt KOSC wederom een kans maar weet Gijs Koopman de kopbal van Rens Oortman uit het doel te werken. Het spel golfde op en neer en voor de toeschouwers was het zeker geen saaie wedstrijd te noemen. Fleringen speelde brutaal, schuwde de duels niet en wist ook zeker voetballend knap mee te komen met de zwart-witten uit Ootmarsum. Nadat KOSC na een half uur spelen uit een vrije trap de paal raakte kreeg Fleringen ook een goede mogelijkheid. Sjoerd Booijink en Bram Meen wisten echter niet te scoren. Niet veel later is er toch de voorsprong voor Fleringen. Nout van der Kamp legt goed klaar voor Dries Koopman die op zijn beurt door de Ootmarsumse defensie slalomt. Dries legt breed op Bram Meen en de Fleringer ”golden boy” twijfelt niet en schiet de bal beheerst langs doelman Wout Velthuis van KOSC. KOSC blijft gevaarlijk, vooral via spelmaker Jorrit Weierink, maar Fleringen heeft misschien voetballend eigenlijk wel de overhand. KOSC is gevaarlijk via corners en vrije trappen maar Bram Kamphuis weet zijn doel schoon te houden. Vlak voor rust komt Fleringen bijna op 0-2 nadat Bram Meen door aanvoerder Steven Schepers alleen voor het doel van Velthuis wordt gezet. Helaas komt de doelman van KOSC als winnaar uit de strijd. Ruststand: 0-1.

Bij KOSC moest spits Brunninkhuis zich in de rust laten vervangen. Bij Fleringen verschenen dezelfde 11 strijders op het toneel. Na een uur spelen is KOSC dichtbij de gelijkmaker maar aanvaller Mats Brons schiet hard op de buitenkant van de paal. KOSC doet er alles aan om de gelijkmaker te forceren maar de Fleringer defensie geeft geen krimp. Tim Stopel komt na zeventig minuten in de ploeg voor de moegestreden Simon Elshuis. Fleringen krijgt ruimte in de omschakeling en komt hierdoor een aantal keer in zeer gevaarlijke scoringsposities. Via de behendige aanvoerder Steven Schepers wordt Bram Meen diep gestuurd maar hij vindt Wout Velthuis op zijn weg. KOSC blijft zeker gevaarlijk maar de wilskracht waarmee Fleringen vandaag  speelde was bijna niet te doorbreken. De laatste tien minuten komt Robin Heithuis nog in de ploeg voor Nout van der Kamp als extra slot op de deur en hij vervulde deze rol met verve. Ook mag worden gezegd dat Nout van der Kamp een uitstekend basisdebuut kende in de ploeg van Hielke aan de Stegge. In de slotfase bonkte KOSC op de Fleringer defensie maar de strijdende en duellerende rood-witten gaven weinig tot geen kansen weg. Tycho Morskieft en Milan Booijink kwamen de laatste minuten nog in de ploeg. Hierna vond de prima leidende scheidsrechter Wiegerink het welletjes en mag Fleringen weer 3 mooie punten bijschrijven!

Een zeer knappe overwinning voor de ploeg van Hielke aan de Stegge tegen een sterke tegenstander. Het feit dat basisspelers als Martijn Poppink en Jasper Slaghekke goed worden opgevangen door anderen zegt iets over de breedte van de ploeg. Fleringen wist door een goede combinatie van voetbal en vechtlust een mooi resultaat te behalen vandaag. Komende zondag 31 oktober speelt Fleringen thuis tegen VV Oldenzaal. De aftrap is om 14:00 uur. Wij hopen op uw steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑