Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op juni 7th, 2022 | door Webmaster

0

Fleringen wint ook laatste competitiewedstrijd bij EMOS en kan zich richten op nacompetitie

Op maandag 6 juni, tweede pinksterdag, speelde het eerste elftal van Fleringen de laatste competitiewedstrijd uit tegen EMOS. Fleringen staat op de derde plaats en kan deze niet meer uit handen geven. EMOS staat op een veilig plaats en speelt nergens meer voor. EMOS speelde haar laatste wedstrijd op de zondag. Volgend seizoen gaat de vereniging namelijk naar het zaterdagvoetbal. Hielke aan de Stegge gaf met het oog op de nacompetitie een aantal spelers rust in deze wedstrijd. Luc ter Haar speelde en ook Renzo Koopman mocht zijn opwachting maken in het Fleringer basiselftal. In de voorhoede is er wederom een basisplaats gereserveerd voor Sander van Zutphen. Noemenswaardig was ook de terugkeer van Dries Koopman op de bank na lang blessureleed. De rest van de bank werd gevormd door Tim Stopel, Jesse Vrerink, Brent van der Kamp, Dylan Kuipers en Sem Kuipers.  

Het eerste kwartier was aftasten voor beide teams. Het was goed te zien dat de wedstrijd eigenlijk nergens meer om ging. Toch komt Fleringen na een dikke twintig minuten spelen eigenlijk uit het niets op voorsprong. Sander van Zutphen gaat de combinatie aan met Steven Schepers en Sander geeft de bal uiteindelijk weer mee aan Steven. Een buitenkansje die de middenvelder van Fleringen niet onbenut laat: 0-1. Een minuut later bijna 0-2 maar op aangeven van Sander van Zutphen volleert Bram Meen de bal nipt naast het doel. Met een half uur op de klok is EMOS gevaarlijk als Van Stralen de bal tegen de lat schiet. Hierna een kans voor Fleringen maar Bram Meen schiet na een solo de bal naast het doel van Jeroen Tannemaat. Linksback Renzo Koopman is nog dicht bij een treffer maar schiet over na een goede loopactie. Ruststand: 0-1 in het voordeel van Fleringen. 

In de rust drie wissels bij Fleringen. Tim Stopel komt in het veld voor Sander van Zutphen, Jesse Vrerink vervangt Renzo Koopman en Sem Kuipers komt in de ploeg voor Simon Elshuis. Vlak na rust een grote kans voor Steven Schepers maar hij schiet de bal wild over het doel. EMOS wil in de laatste wedstrijd op zondag graag een resultaat behalen, heeft hier ook een paar kleine kansen voor via Van Stralen en Bergers, maar Bram Meen gooit de wedstrijd met nog twintig minuten te gaan op slot. Een mooi aangesneden corner wordt door de spits van Fleringen in het dak van het doel gekopt. EMOS valt aan en Fleringen krijgt in de rest van de wedstrijd zeeen van ruimte in de counter. Mooi moment was er tien minuten voor tijd toen Dries Koopman na lang blessureleed in de ploeg kwam voor Gijs Koopman. De 0-3 had zeker nog gescoord kunnen worden maar invaller Dylan Kuipers vond na een goede actie van Sem Kuipers doelman Tannemaat op zijn weg en ook Bram Meen wist na een fraaie dribbel Jeroen Tannemaat niet te passeren. Na 90 minuten vond de prima leidende scheidsrechter Besselink het wel welletjes. Eindstand: 0-2.  

Een goede overwinning voor Fleringen en ook belangrijk dat iedereen ongeschonden uit de wedstrijd kwam. Fleringen kan zich nu gaan opmaken voor nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Dit zou een unicum zijn voor de kleine dorpsclub. De eerste wedstrijd zal zijn op woensdag 15 juni in een uitwedstrijd tegen derdeklasser Sportclub Lochem. Mocht deze wedstrijd gewonnen worden dan volgt er een finalewedstrijd op neutraal terrein tegen SV Delden, KOSC of UDI. Wij hopen op uw steun! 


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑