Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op oktober 31st, 2021 | door Webmaster

0

Fleringen verslaat VV Oldenzaal met 2-0 in matig duel

De eerste elftallen van Fleringen en VV Oldenzaal kruisten op zondag 31 oktober de degens. Fleringen wist vorige week een knappe 0-1 overwinning op titelkandidaat KOSC te boeken. VV Oldenzaal haalde ook een knap resultaat door EMOS over de knie te leggen. De blauw-gelen uit de Boeskoolstad wisten zich dit seizoen flink te versterken. Zo kwamen Mats Winkelhuis, Jurrien Mulder en Dion Teunissen over van Quick ’20 en SDC’12. Bij Fleringen stroomt de ziekenboeg gelukkig weer leeg. Aanvoerder Martijn Poppink was fit genoeg om op de bank plaats te nemen en ook Jasper Slaghekke was weer van de partij. De rest van de Fleringer bank werd gevormd door Brent van der Kamp. Robin Heithuis en Milan Booijink. Er was wederom een basisplaats als linkerspits voor de jonge Nout van der Kamp. Om 14:00 uur gaf scheidsrechter Annink het startsignaal.

De eerste vijftien minuten waren voor VV Oldenzaal. Fleringen begon niet al te scherp aan de wedstrijd en lieten Oldenzaal haar vertrouwde spelletje spelen. Via lange ballen op spits Nijhof moest de razendsnelle Dion Teunissen gelanceerd worden. Dit lukte in het begin van de wedstrijd een aantal keer. Eerst schoot Nijhof rakelings langs het doel van Bram Kamphuis en niet veel later was het Teunissen die met een hard schot Bram Kamphuis tot een redding dwong. Na deze eerste wapenfeiten zakte de wedstrijd een beetje in elkaar en gebeurde er steeds minder.  Na twintig minuten spelen volgt er plots een grote kans voor Fleringen. Bram Meen krijgt de bal aangespeeld, slalomt langs twee verdedigers en bevindt zich plots vogelvrij voor het doel van keeper Bas Oude Holtkamp. Bram passeert de doelman maar krijgt een duw waardoor hij de bal niet in het doel weet te schieten. Een aantal minuten later wurmt Simon Elshuis zich knap langs twee verdedigers maar schiet hard over. Het was niet best, het veld was slecht maar beide teams vochten er wel voor. Dat er met een 0-0 stand werd gerust was niet zo gek.

De tweede helft startte Fleringen goed. Er werden meer duels gewonnen en Fleringen wist meer gevaarlijke situaties voor het doel van Oude Holtkamp te creëren. Na een klein uur spelen was het dan ook Fleringen dat op voorsprong wist te komen. Na een goede lange bal van achteruit wist de jonge Nout van der Kamp de bal slim diep te spelen op de meegelopen Bram Meen. Bram Meen omspeelde de doelman en wist de bal in het lege doel te schieten: 1-0 voor Fleringen. Hierna wisselde Fleringen ook meteen. Martijn Poppink en Milan Booijink kwamen in de ploeg voor Nout van der Kamp en Simon Elshuis. Een paar minuten na zijn invalbeurt had Martijn Poppink de kans om Fleringen op 2-0 te brengen. Na een goede rush schoot de Fleringer rechtsbuiten echter ongelukkig naast waar afleggen misschien beter was geweest. Het spel ging op en neer, er waren veel duels maar mede door het slechte veld was het onmogelijk om er echt een goede wedstrijd van te maken. Fleringen vocht echter voor elke meter en de manier waarop de Fleringer defensie de beresterke VV Oldenzaal spits Gijs Nijhof onschadelijk wist te maken was mooi om  te zien. Ook op het middenveld had Fleringen de zaakjes goed voor elkaar waar Steven Schepers, Dries Koopman en Sjoerd Booijink de touwtjes stevig in handen hadden. De laatste twintig minuten leek de tank bij VV Oldenzaal leeg te raken en Fleringen kreeg steeds meer ruimte in de omschakeling. De 2-0 viel hierdoor al snel. Martijn Poppink werd diep gestuurd en doelman Oude Holtkamp verkeek zich op de gegeven voorzet waardoor de bal in het doel rolde: 2-0. Fleringen bracht hierna Robin Heithuis in de ploeg voor Bram Meen. Oldenzaal probeerde het wel, stuurde veteraan Björn Vogel mee naar het aanvalsfront maar vrijwel elke voorzet was een prooi voor de kopgrage kruin van Jeffrey Heithuis. De enige echte kans van VV Oldenzaal uit een kopbal werd vakkundig uit de kruizing getikt door Bram Kamphuis. In de slotfase had de ingevallen Jasper Slaghekke na een mooie slalom nog de 3-0 op de schoen maar hij wist het net niet te vinden. De scheidsrechter fluitte hierna voor het laatst.

Een mooie overwinning voor de rood-witten van Hielke aan de Stegge welke een mooie top-3 klassering op heeft geleverd. Volgende week speelt Fleringen uit tegen het eveneens in vorm verkerende SV Almelo. Er zal om 14:00 uur afgetrapt worden op sportpark Ossenkoppelerhoek. Wij hopen op uw steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑