Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op april 21st, 2022 | door Webmaster

0

FLERINGEN VERSLAAT VV OLDENZAAL MET 1-4 EN IS PERIODEKAMPIOEN

Op donderdag 21 april stond voor Fleringen de competitiewedstrijd tegen VV Oldenzaal op het programma. Minimaal een gelijkspel zou betekenen dat Fleringen een periodetitel in de vierde klasse A zou innemen. Dit zou een mooie prestatie voor de rood-witten van Hielke aan de Stegge zijn, iets dat in de geschiedenis van VC Fleringen nog niet eerder voorgekomen is. Bij Fleringen helaas wel de nodige personele problemen. Naast de langdurige geblesseerde Robin Heithuis was ook Martijn Poppink afwezig. Sjoerd Booijink moet nog steeds verstek laten gaan met een enkelblessure en vlak voor de wedstrijd werd bekend dat ook Jasper Slaghekke niet kon spelen. De nodige hoofdbrekens dus voor Hielke aan de Stegge. Het betekende een basisplaats voor Nout van der Kamp als rechtsbuiten. Milan Booijink bekroonde zijn goede vorm van de laatste weken met wederom een basisplaats op het middenveld. De Fleringer bank werd gevormd door Tim Stopel, Tycho Morskieft, Dylan Kuipers, Brian Oude Lansink en Brent van der Kamp. Bij VV Oldenzaal veelal dezelfde namen als in de thuiswedstrijd in Fleringen. Oppassen geblazen dus voor de sterke spits Nijhof en de beweeglijke nummer tien Jurrien Mulder. Om 19:00 uur blies scheidsrechter Van der Veen voor het eerst op zijn fluit.

De eerste kans in de wedstrijd is voor Fleringen. Nout van der Kamp speelt zichzelf vrij op de rechterflank en steekt Bram Meen weg. Het schot van Bram Meen kan nog maar net gepareerd worden door doelman Rik Bollen van VV Oldenzaal. Een paar minuten later is het wel raak voor VC Fleringen. Steven Schepers is er met de mooie loopactie en Bram Meen ziet de ruimte om de Fleringer middenvelder weg te steken. Oog in oog met Bollen maakt de aanvoerder van Fleringen geen fout: 0-1. Fleringen is de bovenliggende ploeg en geeft VV Oldenzaal geen ruimte. Met een kleine twintig minuten gespeeld breekt Simon Elshuis door via het centrum. Helaas controleert hij de bal net niet goed genoeg waardoor Rik Bollen simpel kan oppakken. VV Oldenzaal wordt hierna even gevaarlijk maar Bram Kamphuis kan het schot van Gijs Nijhof eenvoudig pareren. Niet veel later een domper voor Fleringen als Milan Booijink met een vervelende hamstringblessure het veld moet verlaten. Tycho Morskieft is zijn vervanger. Een paar minuten hierna weet Fleringen de 0-2 te scoren, bijna identiek aan de eerste goal. Dit keer is het Bram Meen die diep gaat en Nout van der Kamp die de ruimte ziet en Bram weet weg te steken. Oog in oog met Rik Bollen blijft Bram Meen rustig en schiet beheerst de 0-2 tegen de touwen. Ontlading in het Fleringse kamp. Dit mag niet meer mis gaan! Vlak voor rust nog een grote kans voor Simon Elshuis waar doelman Bollen als winnaar uit de strijd komt. De laatste actie voor rust levert bijna nog de 0-3 op als Bram Meen de bal fraai met de borst mee neemt, de keeper weet te passeren maar vanuit een moeilijke hoek de bal net niet in het lege doel weet te werken. Ruststand: 0-2 in het voordeel van Fleringen.

De tweede helft komt het eerste wapenfeit van Nout van der Kamp. De jonge buitenspeler maakt zichzelf knap vrij maar schiet van grote afstand een metertje over het doel van Bollen. Een paar minuten later moet diezelfde Nout van der Kamp het veld ruimen. Hij wordt vervangen door Dylan Kuipers. Na een klein uur spelen krijgt VV Oldenzaal een vrije trap op zo´n 20 meter van het doel. Middenvelder Mulder gaat achter de bal staan en weet de bal hard achter Bram Kamphuis te schieten. Een kleine domper die Fleringen op dat moment niet verwacht hard. Fleringen weet de rug echter knap te rechten. Slechtst enkele minuten na de treffer van VV Oldenzaal weet Tycho Morskieft Bram Meen weg te steken. Het harde schot wordt in eerste instantie nog gepareerd maar op de rebound van Dylan Kuipers is Rik Bollen kansloos: 1-3. Fleringen gaat op zoek naar meer. Met nog twintig minuten op de klok test Bram Meen de keeper met een kiezelhard schot van afstand dat nog maar ternauwernood tot corner verwerkt kan worden. Ook VV Oldenzaal is gevaarlijk met een vrije trap van wederom Mulder die maar net over de achterlijn dwarrelt. Met nog een kwartier te spelen valt de 1-4 van Fleringen. Wout Booijink stuurt met een strakke pass Tycho Morskieft de diepte in en Tycho bereikt met een strakke voorzet het hoofd van Bram Meen. De topscorer van de vierde klasse A weet wel raad met dit buitenkansje en knikt hard raak in de verre hoek. Hierna laat aanvoerder Steven Schepers zich zien met een afstandsschot van zo´n twintig meter dat niet eens zo ver naast gaat. VV Oldenzaal geeft het op, speelt opportunistisch met lange ballen op Nijhof en de fysiek sterke invaller Cermin Colo maar het is Fleringen dat de beste kansen krijgt. Met nog tien minuten op de klok nog twee grote kansen voor Fleringen. Eerst is het Dylan Kuipers die na een fraaie steekpass van Bram Meen oog in oog met Rik Bollen de Oldenzaalse doelman als winnaar uit de strijd ziet komen. Hierna nog een grote kans voor Dries Koopman maar ook hij vindt Bollen op zijn weg. Brian Oude Lansink komt hierna nog in de ploeg voor Simon Elshuis. De scheidsrechter vindt het na precies 90 minuten wel welletjes. FLERINGEN IS PERIODEKAMPIOEN!

Een overwinning van het collectief voor de ploeg van Hielke aan de Stegge. Ondanks de (gedwongen) wissels bleef Fleringen er vol voor gaan en werd er een mooie overwinning over de streep getrokken. Een unieke prestatie voor Fleringen om een periodetitel in de vierde klasse te behalen. Het bleef nog lang gezellig in de kantine van sportpark ´t Reuvekamp. Op zondag 24 april staat de volgende wedstrijd voor Fleringen alweer op het programma. Er zal dan worden aangetreden tegen het De Tubanters 1897 in Enschede. Om 14:00 uur zal er worden afgetrapt. Wij hopen op uw steun.


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑