Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op november 21st, 2022 | door Webmaster

0

Fleringen verliest thuis met 0-4 van Vogido

Op zondag 20 november speelde het eerste elftal van Fleringen de thuiswedstrijd tegen RKSV Vogido uit Enschede. Na een aantal nederlagen op rij was het voor het team van Hielke aan de Stegge belangrijk om een overwinning te boeken om op die manier weer wat aansluiting te vinden met de ploegen uit de middenmoot. Fleringen mist nog altijd de geblesseerde Jasper Slaghekke en Luc ter Haar. Steven Schepers was geschorst na zijn rode kaart vorige week tegen Saasveldia. Martijn Poppink verdween uit het centrum en nam de plek van Steven Schepers in op het middenveld. Hierdoor was er sinds lange tijd weer een basisplaats voor Jeffrey Heithuis als centrumverdediger naast Gijs Koopman. Ook Wout Booijink keerde weer terug in de basisopstelling als linksback na vorige week als wisselspeler te zijn begonnen. Op de bank van Fleringen nemen Sem Kuipers, Milan Booijink, Sander van Zutphen, Dylan Kuipers en Brent van der Kamp plaats.

Vogido had niet veel tijd nodig om gevaarlijk te worden. De wedstrijd was slechts een paar minuten oud toen de nummer 11 van Vogido, Niek Barelds, de bal van een meter of 5 voor het doel hard en hoog over schoot. Fleringen was gewaarschuwd. Dat Vogido goed kan voetballen is algemeen bekend. In de eerste helft werd dan ook al snel duidelijk dat Vogido voetballend de betere ploeg was en dat Fleringen het vandaag vooral zou moeten gaan hebben van omschakelen. Vogido bouwt in de eerste helft op en weet met name via de uitstekende lange trap van aanvoerder Berkel regelmatig de buitenspelers aan het werk te zetten. Fleringen zakt in en probeert vanuit de omschakeling snel Bram Meen en Simon Elshuis diep te sturen. Dit lukt een aantal keer aardig maar de fysiek sterke en slimme defensie van Vogido laat regelmatig zien dat spelen in de derde klasse voor Fleringen geen eenvoudig klusje is. Na een klein half uur spelen is er de verdiende voorsprong voor Vogido als Eusebio Paol een hoekschop van Sander Wiggers achter Bram Kamphuis kopt. Een aantal minuten later schiet diezelfde Paol ook de 0-2 op het scorebord na een foutieve terugspeelbal vanuit de Fleringen defensie. Fleringen probeert een aansluitingstreffer te forceren maar de 0-3 hangt eerder in de lucht dan de 1-2. Paol schiet bijna de 0-3 op het bord na een volley van een meter of 20 van de goal. Hierna een klein kansje voor Fleringen als Nout van der Kamp in kansrijke positie kan uithalen maar ervoor kiest om de diepgaande Simon Elshuis aan te spelen. De bal komt net niet bij Bram Meen waardoor de kans verkeken is. Ruststand: 0-2.

In de tweede helft beide teams ongewijzigd. Vlak na rust is er bijna de 1-2 als Simon Elshuis doorbreekt over rechts en Nout van der Kamp een kleine teen tekort komt om de voorzet binnen te werken. Fleringen maakt de laatste weken hardhandig kennis met de 3e klasse A want uit de tegenstoot is daar Niek Barelds die genadeloos korte metten maakt met de Fleringse hoop op een gelijkspel. Een zuur moment voor Fleringen om een tegengoal te krijgen en een serieuze mentale tik. Na een uur spelen zien we een mooie aanval van Fleringen waar via Martijn Poppink en Bram Meen zowel Nout van der Kamp als Simon Elshuis net te laat komen om een doelpunt te scoren. Net als bij de 0-3 is het echter een paar minuten later Vogido dat zich wel effectief toont en via aanvoerder Ruben Berkel de 0-4 op het scorebord zet. Hielke aan de Stegge brengt Milan Booijink, Sem Kuipers en Sander van Zutphen in de ploeg voor Dries Koopman, Nout van der Kamp en Simon Elshuis. Bij Vogido komt de 15-jarige Yusuf Güclü, topscorer van het JO-17 elftal, nog in de ploeg. Vogido vindt het allemaal wel prima en probeert de wedstrijd uit te spelen. Fleringen doet zijn best om in het laatste kwartier van de wedstrijd in ieder geval nog een eretreffer op het scorebord te schieten en is hier via Sander van Zutphen en Sem Kuipers nog een aantal keer akelig dichtbij. Het mag echter niet zo zijn. Vogido toont zich vandaag simpelweg een te goede tegenstander.

Een hardhandige verwelkoming in de 3e klasse is wat Fleringen de laatste weken ziet. Alleen maar goede tegenstanders, sterke verdedigers en effectieve aanvallers. Dat de 3e klasse en de 4e klasse een wereld van verschil is wordt in de laatste weken wel duidelijk. Voor Fleringen is het zaak om de rug te rechten, bij elkaar te blijven en van daaruit proberen om de komende weken nog punten te sprokkelen. Een taak die je het team van Hielke aan de Stegge absoluut wel kan meegeven. Komende zondag 27 november weer een kans. Dan gaat Fleringen op bezoek bij RSC in Rossum. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt. Wij hopen op uw steun.


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑