Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op november 15th, 2022 | door Webmaster

0

Fleringen verliest op bezoek bij Saasveldia

Op zondag 13 november stond voor het eerste elftal van Fleringen de belangrijke uitwedstrijd tegen VV Saasveldia op het programma. Fleringen moest deze wedstrijd eigenlijk winnen om aansluiting te houden met de middenmoot van de 3e klasse A. Bij Fleringen ontbraken Jasper Slaghekke en Luc ter Haar vanwege blessures. Op de linksbackpositie was er een basisplek voor Milan Booijink. Hierdoor nam Wout Booijink plaats op de bank. Topschutter Bram Meen was weer fit genoeg om vanaf het begin te spelen. Hij nam plaats in de punt van de aanval naast Simon Elshuis. Op de bank van Fleringen zaten Sem Kuipers, Jeffrey Heithuis, Wout Booijink en Brent van der Kamp. Om 14:00 uur geeft de jonge scheidsrechter Westemeijer het beginsignaal.

De beginfase is het aftasten voor beide teams. Fleringen probeert via het middenveld gevaarlijk te worden door Bram Meen en Simon Elshuis de diepte in te sturen. Van Saasveldia moet het vooral komen van de rappe buitenspeler Kenkhuis die een aantal keer net niet bereikt kan worden. De eerste mogelijkheid is voor Saasveldia maar rechtsback Reimert schiet de bal voorlangs waardoor Bram Kamphuis niet in actie hoeft te komen. Na een kwartier spelen krijgt Fleringen een strafschop. Bram Meen ontdoet zich met een fraaie actie van zijn directe tegenstander en wordt van achteren aangetikt. Martijn Poppink gaat achter de bal staan. De inzet wordt in eerste instantie nog door doelman Kolmschot gekeerd maar de rebound wordt door de aanvoerder van Fleringen onberispelijk binnengeschoten. Saasveldia is even van slag want na de openingstreffer is het Fleringen dat een aantal goede kansen achter elkaar krijgt. Eerst weet Bram Meen na een mooie combinatie op het middenveld net niet alleen voor de doelman te verschijnen en niet veel later kopt diezelfde Bram Meen een voorzet van Tieme Koopman naast het doel. Tussendoor is ook Saasveldia gevaarlijk via een kopbal van Kenkhuis die centimeters naast de linkerpaal verdwijnt. Na veertig minuten spelen komt Saasveldia op gelijke hoogte door een kopbal van Matthijs Cents. Vlak voor rust is er een kans voor Dries Koopman die op aangeven van Bram Meen de bal net niet genoeg vaart kan meegeven. Ruststand: 1-1.

Beide teams beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. De eerste mogelijkheid is voor Saasveldia. Een kopbal van Luuk Geerdink wordt door Bram Kamphuis prima gepakt. Hierna moet Saasveldia met tien man verder. Een harde overtreding op de achillespezen van Bram Meen levert Tijn Kok zijn tweede gele kaart op. Zoals zo vaak gezien wordt in het voetbal betekent de man meer situatie niet meteen een beter spelend Fleringen. Fleringen heeft namelijk moeite om het tempo in de wedstrijd te houden en de vrije man op het middenveld te vinden. Het is zelfs Saasveldia dat na een uur spelen weer op voorsprong komt. Aanvoerder Stijn Pol schiet een vrije trap vanaf randje zestien feilloos in de bovenhoek. Schitterend doelpunt, dat wel. Fleringen probeert Saasveldia onder druk te zetten. Sem Kuipers komt in de ploeg voor Milan Booijink om nog meer snelheid in de voorhoede te brengen. Simon Elshuis verkast hierdoor naar de linksback positie. Met nog twintig minuten op de klok komt Fleringen op gelijke hoogte. Nout van der Kamp speelt zichzelf vrij op het middenveld waar Tieme Koopman de diepte induikt. De perfect aangesneden voorzet van de rechtsback van Fleringen wordt door Bram Meen bij de tweede paal knap achter Kolmschot geschoten. Fleringen gaat met een man meer op zoek naar de overwinning maar het blijft oppassen voor de zeer gevaarlijke uitbraken van Saasveldia. Zo ook in de 73e minuut als Luuk Geerdink op snelheid de defensie van Fleringen de baas is maar (gelukkig voor Fleringen) de bal hoog over schiet. Er ontstaan hier en daar wat irritaties en de jonge scheidsrechter Westemeijer weet bepaalde spelsituaties vanuit beide kanten niet altijd even goed aan te voelen. Met nog een kwartier op de klok lijkt Fleringen de voorsprong te pakken als een lange bal door keeper Kolmschot niet goed wordt ingeschat. De doelman van Saasveldia komt te ver zijn doel uit waardoor Bram Meen het kopduel kan winnen en de bal langzaam het netje inrolt. Niemand van Saasveldia die protesteert maar de scheidsrechter besluit om het doelpunt af te keuren vanwege een vermeende duwfout van Bram Meen. Een aantal minuten later wordt ook een doelpunt van Saasveldia afgekeurd. De ingevallen Hassan Albou Mohammad scoort maar dit doet vanuit buitenspelpositie. Fleringen gaat op zoek naar de voorsprong maar echte grote kansen komen er niet meer. De enige echte kans is voor Sem Kuipers die een hoekschop van Sjoerd Boojink vanuit vrije positie over kopt. De wedstrijd lijkt dood te bloeden maar in de slotminuut is het toch Saasveldia dat de wedstrijd gaat winnen. Een vrije trap wordt bij de tweede paal door Jorrit Nijland binnengewerkt. Dolle vreugde in het Saasveldia kamp natuurlijk en grote treurnis bij Fleringen. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd komt daar ook nog eens bij dat Steven Schepers een rode kaart pakt na een overtreding Luuk Geerdink. Eindstand: 3-2.

Uithuilen en doorgaan voor de ploeg van Hielke aan de Stegge. Het seizoen is nog lang maar duidelijk is dat het Fleringen de laatste weken veel moeite kost om zich staande te houden in de sterke 3e klasse A. Deze kans is er op zondag 20 november. Dan speelt Fleringen op het eigen Reuvekamp om 14:00 uur tegen Vogido uit Enschede. Wij hopen op uw steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑