Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op januari 14th, 2019 | door Webmaster

0

Fleringen verliest met 3-4 van Sportclub Overdinkel in nuttig oefenduel

Op zondag 13 januari stond voor het eerste elftal van VC Fleringen een oefenwedstrijd tegen het Sportclub Overdinkel van oud-Fleringen trainer Tim Meijerink op de rol. Bij Fleringen was er goed nieuws vanuit de lappenmand. Dries Koopman en Steven Schepers zaten beiden na maandenlang blessureleed weer bij de selectie. Ook Sjoerd Booijink is op de weg terug. Door een blessure van Maarten Oosterik verdedigde Brent van der Kamp het doel. Om 12:00 uur werd er afgetrapt op het kunstgras veld in Fleringen.

De eerste helft was zeer gezapig. Er gebeurde weinig en ook de slechte weersomstandigheden speelden een grote rol. Sportclub Overdinkel leek hier het best mee om te kunnen gaan en verscheen via de snelle en beweeglijke voorhoede een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Brent van der Kamp. Fleringen zette hier veel strijdlust tegenover en probeerde zich hierdoor in de wedstrijd te knokken. Via Martijn Poppink en Tim Stopel kwam Fleringen ook een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het Overdinkelse doel. Het was jammer dat na twintig minuten spelen Robert Beukerink het veld met een vervelende knieblessure moest verlaten. Overdinkel scoorde vervolgens rap de 0-1 na een afgeslagen corner. Ook de 0-2 viel al snel door middel van een kopbal. Het geluk was duidelijk niet aan Fleringse zijde want na een klutssituatie werd op ongelukkige wijze ook de 0-3 achter Brent van der Kamp geschoten. Fleringen leek wakker geschud en ging plots beter voetballen. Na een overtreding op Tieme Koopman in het strafschopgebied kreeg Fleringen een penalty. Deze werd door Martijn Poppink binnengeschoten. Helaas scoorde Overdinkel een minuut voor rust na dom balverlies op het middenveld de 1-4. Dit was ook de ruststand.

Na de rust verdedigde Chris Stopel het Fleringse doel. De tweede helft werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. Er werden meer duels gewonnen en bijna elke tweede bal was voor Fleringen. Overdinkel moest al vrij snel met tien man verder na een spijkerharde overtreding op het onderlichaam van Gijs Koopman. Na de rode kaart voor Overdinkel draaide Fleringen de duimschroeven aan en oefende Fleringen constant druk uit op de defensie van Overdinkel. Hierdoor scoorde Fleringen al rap de 2-4. Na goed voorbereidend werk van Tim Stopel verscheen Gijs Koopman alleen voor de doelman. Hij faalde niet en schoot de bal diagonaal achter de keeper. Fleringen bracht hierna de talentvolle A-junioren Brian Oude Lansink en Jaron Kuipers in het veld voor Robin Heithuis en Tim Stopel. Jeffrey Heithuis werd naar het aanvalsfront gedirigeerd en Fleringen ging met vier spitsen spelen. Na een aantal mislukte acties kwam dan toch de 3-4. Via een mooie combinatie over het middenveld kon Jaron Kuipers doorbreken over de zijkant. Met een mooie voorzet bereikte hij het hoofd van Jeffrey Heithuis, die de bal buiten het bereik van de doelman in de korte hoek kopte. Steven Schepers kwam hierna in het veld voor Gijs Koopman. Een mooi moment voor de Fleringse middenvelder, die na een hardnekkige polsblessure na maanden weer zijn eerste minuten in de hoofdmacht maakte. Steven Schepers was ook al bijna direct belangrijk voor de ploeg. Hij draaide kort weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal met veel gevoel richting het doel. De doelman van Overdinkel wankelde maar wist het schot toch met grote moeite te keren. Fleringen zette de laatste minuten nog aan maar wist ondanks kansen voor Jitse Nijland en Jeffrey Heithuis niet meer te scoren.

Al met al een prima resultaat voor Fleringen tegen de sterke vierdeklasser uit Overdinkel. Er werd gestreden en dit is de basis voor elk resultaat. Komende zondag is in Almelo AVC Heracles de tegenstander. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt. Wij hopen op uw steun.


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑