Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op september 30th, 2018 | door Webmaster

0

Fleringen verliest eerste competitiewedstrijd thuis van De Lutte

Op zondag 30 september speelde het eerste elftal van VC Fleringen de eerste competitiewedstrijd thuis tegen SV De Lutte. De Lutte degradeerde afgelopen seizoen uit de vierde klasse. Bij Fleringen ontbraken Jeffrey Heithuis, Jitse Nijland en de gebroeders Gijs en Dries Koopman. Hierdoor keerde Jasper Schepers terug bij de selectie. Hij stond centraal in de verdediging naast Robert Beukerink. Bij Fleringen zaten junioren Milan Booijink en Steven Kok voor het eerst bij de selectie. Om 14:00 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Geerdink.

De eerste helft was gezapig en afwachtend van beide kanten. Het was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, maar er gebeurde maar weinig voor beide doelen. Fleringen probeerde via het middenveld de buitenspelers Tim Stopel en Sjoerd Booijink aan het werk te zetten. Dit lukte regelmatig, maar telkens werd de bal op het laatste moment verspeeld. 0-0 was een logische ruststand.

De tweede helft was vergelijkbaar met de eerste helft. Fleringen nam geen genoegen met een punt en probeerde de weg naar voren te vinden. Ook De Lutte liet zich niet ongeroerd. Via de gevaarlijke spits Lucas Vreijsen probeerden zij de weg richting het doel van Maarten Oosterik te vinden. Na een uur spelen was Fleringen dichtbij een doelpunt. Een fraaie vrije trap van Jasper Slaghekke werd door Jasper Schepers hard richting doel gekopt. Helaas werd deze actie afgefloten door de scheidsrechter. Fleringen vocht voor wat het waard was en won veel duels. Het ontbrak echter aan het nodige geluk in de eindpass. Fleringen viel aan en was via Steven Schepers en Robin Heithuis een aantal keer akelig dicht bij de openingstreffer. Fleringen bracht Luc Huisman in het veld voor Tim Stopel. In de laatste tien minuten hield Maarten Oosterik Fleringen tot twee keer toe op de been met een fraaie redding. In de blessuretijd gebeurde dan toch waar iedereen al bang voor was. Een afgeslagen bal werd door Sander Kempers in de verre hoek geschoten: 0-1. De laatste minuten kwam Steven Kok in het veld voor de geblesseerde Jasper Slaghekke. Hij maakte hiermee zijn debuut in de hoofdmacht. In de slotseconde van de wedstrijd was het geluk wederom niet aan Fleringse zijde. Na een corner werd de bal door een verdediger van De Lutte met de hand weggeslagen. Helaas weigerde de scheidsrechter om een penalty te geven. Hierna werd het eindsignaal gegeven.

Een ongelukkig nederlaag voor de manschappen van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis. Fleringen kon prima meekomen met De Lutte en dit biedt zeker perspectief voor de toekomst. De volgende wedstrijd speelt Fleringen uit bij SVV’91. Om 14:00 uur zal er afgetrapt worden op sportpark Wethouder Horstman.

 


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑