Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op februari 8th, 2023 | door Webmaster

0

Fleringen toont veerkracht maar verliest toch in thuiswedstrijd tegen Luctor

Op zondag 8 februari speelde het eerste elftal van Fleringen de belangrijke thuiswedstrijd tegen Luctor et Emergo uit Almelo. Luctor staat een plaats lager dan Fleringen met een punt minder. Fleringen kon bij een overwinning een mooie slag slaan door Saasveldia en Ruurlo voorbij te gaan. Fleringen kon buiten de geblesseerde Jasper Slaghekke en Nout van der Kamp om naar de wedstrijd toewerken met een fitte selectie. Door de afwezigheid van Nout van der Kamp was er een basisplaats voor Milan Booijink. Sander van Zutphen, Sem Kuipers, Luc ter Haar en Wout Booijink namen plaats op de bank. Luctor et Emergo de tegenstander dus. De heenwedstrijd werd afgesloten met een 0-1 overwinning in het voordeel van Fleringen. Luctor kent een moeizaam seizoen maar herbergt nog altijd een sterke selectie met bekende namen als Sten Middelkamp en Mike Kerr. Bovendien beschikken de gasten uit Almelo met Mick Schorn over een makkelijk scorende spits. Om 14:00 uur werd het beginsignaal gegeven.

Luctor liet in de beginfase het balletje wat makkelijker rondgaan dan Fleringen. Fleringen probeerde op te bouwen en via het middenveld de diepte te zoeken bij de rappe spitsen. Nadat Luctor via Mick Schorn het eerste kleine kansje kreeg was het toch echt Fleringen dat de eerste 100% kans wist te noteren. Met ietwat geluk omspeelde Simon Elshuis laatste man Poelakker en bevond hij zich plotseling vogelvrij voor doelman Makkinga van Luctor. Met de hoek voor het uitkiezen schoot hij de bal echter ongelukkig op het lichaam van de doelman. Niet veel later wederom een kansje voor Fleringen als Bram Meen doorkomt over rechts maar hard in het zijnet schiet. Luctor combineert snel en met name via de veelvuldig opkomende backs Damhuis en Ambergen doen zich een aantal hachelijke situaties in het strafschopgebied voor. Luctor komt na een kleine twintig minuten op voorsprong door een afstandsschot van Martijn Helfrich. Niet veel later volgt ook de 0-2 door een binnengeschoten vrije trap van Mick Schorn. Als vlak voor rust ook nog eens de 0-3 valt door toedoen van Schorn lijkt het een gespeelde wedstrijd. De thee wordt opgezocht met een 0-3 ruststand in het voordeel van Luctor.

In de tweede helft komen Sem Kuipers en Wout Booijink binnen de lijnen voor respectievelijk Milan Booijink en Jeffrey Heithuis. Fleringen gaat op zoek naar een treffer en deze komt er vlak na rust. Eerst is het Wout Booijink die zijn vrije trap ternauwernood tot corner verwerkt ziet worden door Makkinga. De corner hierna levert wel een treffer op voor Fleringen. Sjoerd Booijink ziet zijn fraai aangesneden hoekschop gevangen worden door de wind en in de verre hoek achter Makkinga vliegen: 1-3. Fleringen voelt zich gesterkt want een dikke vijf minuten later wordt ook de 2-3 aangetekend. Dries Koopman wordt gevloerd vlak bij het strafschopgebied en de vrije trap die volgt wordt door Bram Meen in de verre hoek gestreept. Luctor is het even helemaal kwijt en het is plotseling Fleringen dat de duimschroeven flink weet aan te draaien. Nadat Bram Meen eerst nog naast schiet na een goede actie is het wederom Sjoerd Booijink die met een treffer voor de gelijkmaker zorgt. Opnieuw is het een fraaie hoekschop die buiten het bereik van Tom Makkinga in de verre hoek belandt. 3-3! De laatste twintig minuten gaan beide teams voor de winst. De bedrijvige Steven Schepers weet met een mooie actie aan de zijkant het hoofd van Bram Meen te vinden die maar rakelings naast kopt. Aan de andere kant is het Luctor dat met nog een kwartier te gaan weer op voorsprong komt. Damhuis komt door over de zijkant en de voorzet wordt door aanvoerder Poppink ongelukkig aangeraakt. 3-4. Niet veel later valt het doek voor Fleringen. Een dieptepass van Poelakker komt met een luchtje van buitenspel terecht bij Middelkamp. De nummer 10 van Luctor zet voor en ziet de bal door invaller Van Wietmarchen binngekopt worden. 3-5. Deze achterstand komt Fleringen buiten een paar kleine kansjes om niet meer te boven. Eindstand: 3-5.

Fleringen heeft geknokt maar het was niet genoeg voor de overwinning. Op basis van de eerste helft was de overwinning voor Luctor terecht. In de tweede helft kwam Fleringen sterk terug maar was het helaas niet genoeg voor de volle buit. Op zondag 12 februari wederom een belangrijk potje voor Fleringen. Dan gaat de ploeg van Hielke aan de Stegge op bezoek bij de rode lantaarndrager TVO in Beckum. 3 punten zijn noodzakelijk. Laat die optocht in Albergen schieten en kom de jongens aanmoedigen in Beckum. Om 14:00 uur zal er worden afgetrapt.


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑