Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op september 21st, 2020 | door Webmaster

0

Fleringen start competitie goed met uitoverwinning bij VV Oldenzaal

Op zondag 20 september speelde het eerste elftal van VC Fleringen de eerste competitiewedstrijd. Op sportpark De Thij werd aangetreden tegen VV Oldenzaal. Op de geblesseerde Jasper Slaghekke na had Fleringen een volledig fitte selectie. Behoorlijk wat te kiezen dus voor Hielke aan de Stegge. Bram Meen keerde terug van een schorsing en begon op de vertrouwde positie in de punt van de aanval geflankeerd door Tim Stopel en Steven Schepers. Dylan Kuipers(2e elftal) en Milan Booijink(JO-19-1) maakten minuten in andere teams. De bank werd gevormd door Gijs Koopman, Simon Elshuis, Nout van der Kamp en reservedoelman Brent van der Kamp. Om 14:00 uur gaf scheidsrechter Oude Wolcherink het beginsignaal.

De eerste minuten waren duidelijk voor VV Oldenzaal. Al na 3 minuten werd er een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was het wel raak voor VV Oldenzaal. Dion Teunissen had niet veel ruimte nodig en schoot de Oldenzalers beheerst op voorsprong. Fleringen leek wakker geschud want begon hierna plots te voetballen. Na een klein kwartier spelen was Bram Meen dichtbij een doelpunt maar hij raakte de bal niet vol genoeg. Een aantal minuten later werd een schot van Sjoerd Boojink knap gepakt door doelman De Vries van VV Oldenzaal. Met een klein half uur op de klok leek Fleringen dan eindelijk de verdiende 1-1 te maken. Bram Meen rondde doeltreffend af maar zag zijn treffer jammerlijk afgekeurd worden wegens buitenspel. Fleringen had veel balbezit en duidelijk het betere van het spel. Het bleef aan de andere kant echter oppassen voor de gevaarlijke aanvoerder Gijs Nijhof en de van Quick’20 overgekomen Jurrien Mulder. Na veertig minuten spelen vond Wout Booijink na een lange rush over de linkerkant het hoofd van Bram Meen. Ook nu verdween de bal jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal. Ook Tim Stopel wist na een megakans doelman De Vries niet te passeren. Ruststand: 1-0 in het voordeel van VV Oldenzaal.

De tweede helft werd gestart met dezelfde 11 namen als de eerste helft. Nadat Tim Stopel net naast had geschoten kwam Fleringen in de 52 e minuut op gelijke hoogte. De onvermoeibare aanvoerder Martijn Poppink van VC Fleringen had een mooie assist op Steven Schepers in huis. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en schoot Fleringen weer op gelijke hoogte. Luttele minuten later kwam ook de voorsprong voor Fleringen tot stand. Tim Stopel schoot met een zeer fraaie knal de bal achter Sam De Vries. Hierna kwamen Gijs Koopman en Simon Elshuis in de ploeg voor Tim Stopel en Dries Koopman. Met een mooie vrije trap wist Gijs Koopman bijna de 1-3 op het scorebord te brengen maar De Vries redde bekwaam. Nadat een treffer van Oldenzaal werd afgekeurd wegens duwen kwam Oldenzaal niet veel later toch bijna op gelijke hoogte. Maarten Oosterik was alert en wist met een goede reflex de Oldenzalers van scoren af te houden. Na 70 minuten was daar dan toch de 2-2 voor VV Oldenzaal. Matig verdedigen werd door invaller Dirk Smellink afgestraft. Fleringen liet de kop niet hangen en ging op zoek naar opnieuw een voorsprong. Nadat Sjoerd Booijink met nog 10 minuten op de klok gevaarlijk het Oldenzaalse strafschopgebied in dribbelde werd hij ten val gebracht met een penalty tot gevolg. Deze werd door aanvoerder Poppink strak binnengeschoten. Simon Elshuis had even later de wedstrijd kunnen beslissen na te zijn weggestoken door Bram Meen. Helaas schoot Simon de bal centimeters naast de paal. In de slotfase kwam Nout van der Kamp in de ploeg voor Bram Meen. Hierna floot Oude Wolcherink voor het laatst en kon Fleringen 3 welverdiende punten bijschrijven.

Een goed begin dus voor de mannen van Hielke aan de Stegge. Komende zondag 27 september wacht er een mooie derby als SV Vasse op bezoek komt. Om 14:00 uur zal er worden afgetrapt op sportpark ‘t Reuvekamp. Wij hopen op uw steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑