Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op mei 22nd, 2018 | door Webmaster

0

Fleringen krijgt te weinig tegen UD Weerselo: 0-1

Op zondag 20 mei speelde VC Fleringen thuis tegen kampioen UD Weerselo. Het was tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018. Bij Fleringen moest Gijs Koopman tijdens de warming up geblesseerd afhaken. Hierdoor speelde Jasper Slaghekke in de basisopstelling. Verder stonden dezelfde 11 als vorige week tegen TVV aan de aftrap. Voorafgaand aan de wedstrijd was er middels een minuut stilte een fraai eerbetoon aan de onlangs overleden clubman Jan Klaas.

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het geen saaie wedstrijd zou worden. De kampioensploeg van Frank Bruins had verwacht met fluwelen handschoentjes behandeld te worden door Fleringen. Al na een paar minuten werd duidelijk dat Fleringen andere plannen had. Fleringen begon namelijk zeer sterk aan de wedstrijd. Met 3 spitsen werd geprobeerd om de verdediging van UD onder druk te zetten. Met harde duels en veel strijdlust leverde vrijwel iedere tweede bal weer balbezit voor Fleringen op. Er was controle op het middenveld en hierdoor kon regelmatig de snelle Jitse Nijland de diepte ingestuurd worden. Echte kansen werden er door beide ploegen echter niet gecreëerd. Na een half uur spelen werd na een fraaie aanval Robin Heithuis over links gelanceerd. Met een goede voorzet bereikte hij spits Martijn Poppink, die de bal net niet achter doelman Douwe Hofhuis kon krijgen. Aan de andere kant reageerde UD Weerselo direct met ook een goede kans. Uit een vrije trap kopte topscorer Hans Imming snoeihard richting de goal. Bij Fleringen staat echter Maarten Oosterik op doel, die de bal fraai over de lat wist te tikken. Er werd gerust met een 0-0 stand.

Vlak na rust kreeg Fleringen een domper te verwerken, toen UD vrijwel direct de openingstreffer wist te scoren. Door onoplettendheid in de Fleringse achterhoede wist Stijn Brouwers door te breken. Oog in oog met Maarten Oosterik faalde de Weerselose middenvelder niet: 0-1. Fleringen liet zich de kop niet gek maken en bleef doorgaan met waar het de hele wedstrijd al mee bezig was. Met veel strijdlust en energie werd UD Weerselo vastgezet op eigen helft. In tegenstelling tot de eerste helft wist Fleringen nu wel een aantal grote kansen te creëren. De eerste was voor Steven Schepers. Met een zinderend afstandsschot raakte de Fleringse middenvelder ongelukkig de rug van een eigen teamgenoot. Fleringen bracht Brian Oude Lansink in het veld voor Jasper Slaghekke. Hierdoor schoof Tieme Koopman door naar het middenveld. De defensie van UD Weerselo wankelde en Fleringen rook bloed. Na een uur spelen schoot Martijn Poppink de bal met links hard richting de goal. Met een goede reflex wist doelman Douwe Hofhuis de bal nog tot corner te verwerken. Fleringen bracht hierna Jaron Kuipers in het veld voor de geblesseerde Dries Koopman. Fleringen kreeg veel corners en UD had de grootste moeite om de constant mee opkomende Jeffrey Heithuis te verdedigen. Aan de andere kant was UD Weerselo ook dicht bij de 0-2, toen Hans Imming met een vrije trap de lat raakte. Voor de rest werd de topscorer van de vijfde klasse A knap uit de wedstrijd gespeeld door de goed spelende Wout Booijink. Fleringen kreeg vlak voor tijd nog een kans toen Jitse Nijland van dichtbij op doelman Hofhuis schoot. De daaropvolgende rebound kon helaas niet worden binnengewerkt. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst en kan Fleringen terugkijken op een goede wedstrijd.

Al met al een prima wedstrijd van Fleringen. Er werd nipt verloren van de kampioen, maar Fleringen kon voetballend prima meekomen. Een punt was zeker op zijn plaats geweest. Komende zondag speelt Fleringen de laatste wedstrijd van het seizoen. Fleringen gaat dan op bezoek bij DTC’07. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt onder leiding van de heer Mahadewsing.


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑