Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op april 19th, 2022 | door Webmaster

0

Fleringen doet zichzelf tekort tegen SV De Lutte

Op maandag 18 april speelde het eerste elftal van VC Fleringen de competitiewedstrijd thuis tegen SV De Lutte. Na de mooie overwinning op KOSC van vorige week heeft Fleringen de derde plaats nog stevig in handen. Sjoerd Booijink is geblesseerd en Steven Schepers was geschorst. Voor hem in de ploeg kwam Jasper Slaghekke. Het Fleringer middenveld werd compleet gemaakt door Milan Booijink en Dries Koopman. Op de bank namen Brent van der Kamp, Tim Stopel, Brian Oude Lansink en Sander van Zutphen plaats. SV De Lutte zonder bekende namen als Grashof en Vreijsen, maar wel met de vaardige oud-Quick´20 aanvaller Boyd Roord en laatste man Nick Zwiers, overgekomen van het Duitse Gildehaus. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt onder leiding van leidsman Lubben.

Nog binnen een minuut na de aftrap verliest Fleringen op een gevaarlijke plek op het middenveld de bal. De Lutte schakelt snel om en Wouter Punt weet de openingstreffer op het scorebord te zetten. Fleringen is wat van slag maar probeert zich toch te herpakken. Binnen het kwartier volgt er een grote kans voor Fleringen als Simon Elshuis de diepte in wordt gestuurd en de verdedigers van De Lutte te snel af is. Alleen voor het doel van Tom Bulter probeert Simon de uitkomende doelman te passeren, lijkt te worden aangetikt maar de scheidsrechter wuift het weg. Kans verkeken. Hierna breekt Bram Meen door over rechts, dribbelt de zestien binnen, geeft af op Jasper Slaghekke maar helaas verdwijnt de bal rakelings langs de goal. Waar Fleringen niet scoort doet SV De Lutte dit even later wel. De actie is van spits Morsink en Boyd Roord is er als de kippen bij om de 0-2 achter Bram Kamphuis te werken. Een domper voor de ploeg van Hielke aan de Stegge. Fleringen probeert het wel, werkt hard, heeft niet de vorm van de laatste weken maar weet in de eerste helft toch wel een aantal grote kansen te creëren. Een voorzet van Simon Elshuis wordt door Martijn Poppink naast geschoten en vijf minuten later breekt Simon Elshuis door over links, lijkt zelf te kunnen schieten maar geeft af op Martijn Poppink die niet weet binnen te werken. Enkele minuten later schiet Jasper Slaghekke rakelings over. Vlak voor rust nog een afgekeurd doelpunt van Milan Booijink wegens buitenspel. Een minuut later komt De Lutte bijna nog op 0-3 maar Bram Kamphuis weet het venijnige schot van Bas Morsink te pareren. Ruststand: 0-2.

Fleringen komt fel uit de kleedkamer in de tweede helft. Vanaf de aftrap volgt al bijna de aansluitingstreffer als Tieme Koopman na een goede actie Simon Elshuis de gelegenheid geeft om uit te halen. Doelman Bulter is attent en weet het schot tot corner te verwerken. Een paar minuten later wel een treffer voor Fleringen. Opnieuw is het rechtsback Tieme Koopman die gevaarlijk doorbreekt over rechts en Bram Meen weet diep te sturen. Bram Meen kapt naar binnen en weet de bal achter Tom Bulter te schieten. Een mooie opsteker voor Fleringen zo vlak na rust. Niet veel later noteren we al bijna de 2-2 als Bram Meen een voorzet van aanvoerder Poppink met veel gevoel richting de korte hoek weet te koppen. Doelman Bulter is wederom alert en weet de bal knap tot corner te verwerken. Helaas moet Martijn Poppink er niet veel later af met een voetblessure. Tim Stopel komt hem vervangen. Na een dik uur spelen toch de 2-2. Het is wederom Tieme Koopman die na een goede actie de aangever is. Bram Meen pikt op en de spits van Fleringen schiet vanuit een moeilijke positie knap raak in de verre hoek. Fleringen probeert door te drukken maar na de gelijkmaker is het SV De Lutte dat een aantal prima kansen krijgt. Eerst is het Wes Roord die een teenlengte tekort komt om binnen te werken en niet veel later is het Boyd Roord die oog in oog met Bram Kamphuis niet weet te scoren. Ook Fleringen laat zich nog een aantal keer zien in de slotfase. Tot twee keer toe breekt Bram Meen door de defensie van SV de Lutte. Eerst is het de laatste man van SV De Lutte die een kans weet te voorkomen en de tweede keer is het doelman Bulter die met de voeten weet te redden. Hierna wederom een kans voor Fleringen als de ingevallen Sander van Zutphen, ´sochtends nog uitblinker bij Fleringen 2, met een goede actie de zestien binnenkomt maar de strakke voorzet door iedereen gemist wordt. Na een te korte terugspeelbal van Fleringen is het ook SV De Lutte dat nog een grote kans krijgt maar Bram Kamphuis weet de lob van Morsink over het doel te tikken. Waar de wedstrijd in een gelijkspel lijkt te eindigen is het toch SV De Lutte dat er met de drie punten vandoor gaat. Een vrije trap op twintig meter van het doel wordt door Wouter Punt binnengeschoten. Mooi doelpunt, dat wel. Zuur voor Fleringen dat na een goede comeback toch met lege handen achterblijft.

Jammer maar helaas. Samen winnen en samen verliezen. De rug moet gerecht worden want komende donderdag 21 april staat er weer een belangrijk potje op het programma. Uit tegen VV Oldenzaal kan Fleringen namelijk bij een goed resultaat de periodetitel pakken. Een unieke prestatie zou dit zijn voor de rood-witten van Aan de Stegge. Wij hopen op uw steun. 19:00 uur op Sportpark De Thij. Tot dan!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑