Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op oktober 22nd, 2018 | door Webmaster

0

Fleringen boekt verdiende maar nipte zege op Manderveen

In de uitwedstrijd tegen Manderveen moest op voorhand dan de langverwachte driepunter worden bijgeschreven. Fleringen trad aan met een ploeg zonder geblesseerde spelers en dat laat zien dat de trainingsarbeid die is verricht zijn vruchten begint af te werpen.

Fleringen kwam goed uit de startblokken en was de gehele eerste helft de bovenliggende partij en creëerde zich een vijftal kansen die een doelpunt hadden moeten opleveren als men spreekt van zeer efficiënt omgaan met kansen. Na een mooie pass van Jeffrey Heithuis kwam Martijn Poppink een haar tekort om de kopkans tot doelpunt te promoveren. Zijn poging verdween net naast het doel. Sjoerd Booijink was met enkele schoten dichtbij, Steven Schepers schoot de bal te zacht in, zodat de keeper van Manderveen redding kon brengen en Dries Koopman zag zijn poging ook naast het doel verdwijnen. Manderveen beperkte zich tot het wegwerken van de ballen en mocht twee corners bijschrijven die niks opleverden. Fleringen kreeg een vrije trap die door Martijn Poppink richting bovenhoek werd geschoten, maar helaas stond de Manderveense doelman op zijn post. Even later mocht Martijn aanleggen vanaf 20 meter maar zijn schot verdween net naast het doel. Tieme Koopman kwam een paar keer goed door en zijn voorzet werd door de Fleringseaanvallers maar net gemist. Het ontbrak bij de gasten nog aan de juiste eindpass en de juiste bezetting voor de goal, maar voetballend maakt de ploeg stappen. Met prima combinatiespel werden er gaten gezocht in de verdediging, maar doelpunten leverde dat in de eerste helft niet op. Toch kan men tevreden zijn over het vertoonde spel en werd de lijn die tegen Berghuizen al bij vlagen zichtbaar was, doorgetrokken.

In de rust was men dan ook optimistisch over het vertoonde spel. Dat bood perspectief voor de tweede helft. Na tien minuten in de tweede helft kwam Jitse Nijland met een uitstekende actie uit bij de achterlijn. Zijn goede voorzet werd dankbaar en eindelijk tot doelpunt gepromoveerd door Martijn Poppink die er bij de eerste paal als de kippen bij was. 0-1 voor Fleringen. Na een uitbraak van Fleringen werd JitseNijland getorpedeerd door een verdediger van Manderveen die een terechte donkerrode kaart voorgeschoteld kreeg. Na een opstootje kreeg Steven Schepers vervolgens ook de rode kaart na wat duw- en trekwerk. In het tweede gedeelte van het tweede bedrijf nam Manderveen risico’s en zorgde zo voor enige gevaarlijke momenten voor de Fleringse goal. Tot doelpunten leidde dit uiteindelijk niet doordat Fleringen geen grote kansen toeliet. Maarten Oosterik hield zodoende zijn doel schoon en uiteraard mag een compliment voor de achterhoede niet ontbreken. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Phenix. Hopelijk krijgt het goede voetbal van de eerste helft dan een vervolg. Wij rekenen op uw steun!


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑