Hoofdsponsoren


Nieuws

Geplaatst op september 3rd, 2019 | door Webmaster

0

Fleringen 1 verliest van TVC’28 2 in nuttige bekerwedstrijd

Op zondag 1 september stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de bekerwedstrijd tegen het 2e elftal van TVC’28 op het programma. TVC’28 2 speelt in de reserve hoofdklasse en dus kon Fleringen haar borst natmaken. Fleringen kon buiten de geblesseerde Steven Schepers en Jasper Slaghekke om beschikken over een fitte selectie. Om 14:00 uur gaf scheidsrechter Ordelmans het beginsignaal.
Al vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat TVC’28 2 over veel voetballend vermogen beschikte. Het liet de bal snel rondgaan en wist vaak de vrije man op het middenveld te vinden. Fleringen probeerde de defensie van de Tubbergenaren onder druk te zetten maar TVC’28 wist zich hier regelmatig onderuit te spelen. Nadat Maarten Oosterik tot twee maal toe een tegentreffer wist te voorkomen was het Fleringen dat uit één van de countermogelijkheden eigenlijk tegen de verhoudingen in de openingstreffer scoorde. Na een snelle omschakeling zette Bram Meen met een goede kaats Sjoerd Booijink aan het werk. Met een schijnbeweging zette hij de Tubbergse laatste man op het verkeerde been en schoot de bal door het midden achter doelman Bram Kamphuis. Hierna was er een tegenvaller voor Fleringen toen Tieme Koopman geblesseerd van het veld gedragen moest worden na een ongelukkig duel. Hij werd vervangen door Jaron Kuipers. TVC’28 2 probeerde de gelijkmaker te forceren en kreeg hier een aantal prima mogelijkheden voor. Goed keeperswerk van Maarten Oosterik zorgde er voor dat dit lange tijd niet gebeurde. Na een half uur spelen kwam TVC’28 toch op gelijke hoogte. Fleringen probeerde via Tim Stopel en aanvoerder Martijn Poppink aan het voetballen te komen, werkte hard maar wist niet veel kansen te creëren. Er werd gerust met een 1-1 stand.
De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. TVC’28 2 was voetballend de betere ploeg. Fleringen zette hier veel strijd en wilskracht tegenover, speelde compact en probeerde TVC’28 op de juiste momenten onder druk te zetten. Voor de toeschouwers was het een fraaie wedstrijd om te kijken. Beide ploegen waren zeer sportief wat de sfeer tijdens de wedstrijd ten goede kwam. Na een uur spelen kwam TVC’28 op voorsprong door een goede goal. Bij Fleringen speelden een aantal spelers onder hun niveau en werden ballen zonder enige druk zomaar ingeleverd. Fleringen bracht Lars Schoemaker in de ploeg voor Gijs Koopman. Na een uur spelen scoorde TVC’28 de verdiende 1-3 via Carlo Stroot. Maarten Oosterik leek gehinderd te worden maar de scheidsrechter liet doorspelen. Het laatste kwartier moest Fleringen met een man minder verder. Jeffrey Heithuis trok aan de noodrem en kon vertrekken met een tweede gele kaart. In de slotminuut nam de ingevallen Dylan Kuipers na een slimme steekpass van Bram Meen nog het Tubbergse doel onder vuur maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst.
Al met al een leerzame wedstrijd voor het team van Hielke aan de Stegge. Duidelijk werd dat er tegen zo’n sterke tegenstander nog stappen gezet kunnen worden. Dit is iets waar de komende weken nog hard aan gewerkt zal gaan worden. Ook alle lof voor TVC’28 2, dat sterk speelde en zeker niet zou misstaan in de top van de vierde klasse. Donderdag wacht de tweede bekerwedstrijd voor Fleringen 1. In St. Isidorushoeve zal er om 19:30 uur afgetrapt worden tegen Hoeve Vooruit.


Over de RedacteurReacties zijn gesloten.

Terug naar boven ↑